Author Topic: Launching the Mod Launches Vanilla VTMB???  (Read 2081 times)

Offline RustyBulletHolez

  • Fledgling
  • *
  • Posts: 3
Launching the Mod Launches Vanilla VTMB???
« on: October 02, 2016, 06:54:24 AM »
So, I installed VTMB, made sure that it was a clean version (no Unofficial Patch or anything else), Installed Antitribu 1.1 into the main game folder for VTMB, launched it from Steam, and...

It launched Vanilla VTMB; I went to make a new game and it was giving me the default clan options. I don't know what the problem is, but I think that it may have something to do with the file "-game Antitribu_Mod." The readme file says that's what I'm supposed to make the Steam shortcut with, but I can't find it. There is an option for "VTM Antitribu Mod," but Whenever I launch it, it just launches the Vanilla VTMB.

Can someone please help me?
Thank you for any help you can provide :)


Offline Malkav

  • Antediluvian
  • *****
  • Posts: 1712
Re: Launching the Mod Launches Vanilla VTMB???
« Reply #1 on: October 02, 2016, 08:00:10 AM »
I'm not sure if it works the same way for Steam, but if you want to create a desktop shortcut for a bloodlines mod, you create the shortcut for vampire.exe as usual. Then you open the properties and add "-game Antitribu_Mod" (separated by a blank but without the quotes) to the launch path.
Co Author of Camarilla Edition Mod

Marked as best answer by RustyBulletHolez on October 03, 2016, 01:34:01 AM

Offline Wesp5

  • Administratrix
  • Antediluvian
  • *****
  • Posts: 6226
  • Unofficial Patcher
Re: Launching the Mod Launches Vanilla VTMB???
« Reply #2 on: October 02, 2016, 09:07:30 AM »
To launche the mod directly from Steam, open the game's launch options window and add "-game Antitribu_Mod".

Offline RustyBulletHolez

  • Fledgling
  • *
  • Posts: 3
Re: Launching the Mod Launches Vanilla VTMB???
« Reply #3 on: October 02, 2016, 05:31:08 PM »
Thank you so much for your help, but now I'm faced with yet another problem; I added "-game Antitribu_Mod" to the Mod's launch options in steam, but now it doesn't really work at all. The game will launch, but then I'll get an error message that says "Log in with administrator privileges and try again" three times total, popping up  again after I close the one before it. After I close all of the error messages, The game's intro continues as normal with all of the animated logos and stuff, but then it just ends at a black screen. To make it even more weird, it's the menu screen, with selectable options and everything, but it never stops being a black screen; no music, nothing.

I'm really stumped on this one, because, I'm already logged in as the admin.

Again, thank you so very much for any help that you can provide!

P.S: I also tried putting "-game Antitribu_Mod" into the vanilla game's launch options and encountered the same problem.
« Last Edit: October 02, 2016, 05:33:36 PM by RustyBulletHolez »